Vad man kan göra i skogen när man rider

När jag red Turbo var jag största delen i skogen. Jag följer inte bara vägen och åker häst utan det jag gör är att jobba på kontakten. Exempel såhär:

Först när han fått skritta på lång tygel en stund kortar jag tyglarna, det jag gör är att skänkla på så hen tar ETT travsteg, max 3 sen ska jag vara snabb att bromsa in igen. Sen är det VIKTIGT att du berömmer så hästen fattar att det var rätt eftersom du bromsade så snabbt. Och sen bromsar jag så han PRECIS stannar sen ska gasen funka så att han direkt går igen, beröm.
När du gör detta är det extra viktigt att du berömmer. 

I traven samma sak, sätt dig ner och gör en galoppfattning. Helst 1, max 3 galoppsprång sen ska det va trav igen. Och ännu en sak, sätt dig ner och sakta av så mycket att det blir ett skrittsteg sen ska det vara trav igen. När du saktar av till skritt ska det bara vara 1 steg. Beröm mycket så hästen fattar att den gjort rätt.

Detta är en övning som faktiskt funkar ganska bra efter ett tag, kan va ganska svårt för hästen att förstå men bara jobba på så kommer du sedan märka skillnad!

1611

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>